Čak i ljudi koji vode računa o tome šta jedu mogu preterati, ukoliko dobiju veće porcije, pokazala je nova studija.
Istraživači kažu da ljudi koji jedu manje porcije hrane u proseku dnevno unose oko 280 kcal manje od ostalih.
Dr Geret Holands sa Univerziteta u Kembridžu bio je jedan od autora studije koja je ukazala na prednosti jedenja iz manjih tanjira.
“Gojaznim ljudima i onima koji su na putu da to postanu možemo pomoći tako što ćemo smanjiti dostupnost velikih porcija hrane i pića u restoranima i prodavnicama, ali i podstaći da jedu iz manjih tanjira”, rekao je on.
Dr Geret Holands sa Univerziteta u Kembridžu bio je jedan od autora studije koja je ukazala na prednosti jedenja iz manjih tanjira.
“Gojaznim ljudima i onima koji su na putu da to postanu možemo pomoći tako što ćemo smanjiti dostupnost velikih porcija hrane i pića u restoranima i prodavnicama, ali i podstaći da jedu iz manjih tanjira”, rekao je on.
0 коментара:
Постави коментар